29° / 12° Clar

Connexions mòbils més ràpides i millor cobertura amb el nou 4G

Llega800

DIMARTS 25 GENER 2022

Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a Arsèguel serveis 4G a la banda de 800MHz

La nova tecnologia permetrà gaudir de serveis de dades mòbils d'alta velocitat, millorarà la cobertura a l'interior d'edificis i ampliarà l'extensió geogràfica

Arriba800 és l'entitat encarregada de garantir-ne la compatibilitat

Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, començaran a oferir a Arsèguel serveis sobre la xarxa 4G a la banda 800MHz, cosa que permetrà als seus habitants  gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i més extensió geogràfica. Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), els operadors han posat en marxa Llega800, entitat encarregada de solucionar qualsevol afectació a la recepció del senyal de televisió.

Amb l'arribada del nou 4G a Arsèguel continua el procés d'implantació que s'està fent de manera gradual per tota la geografia nacional. Per comprovar les localitats on ja estan actius aquests serveis es pot consultar el següent enllaç: https://www.llega800.es/listado-de-municipios activos/

El desplegament 4G s'emmarca en els establerts al Reial decret 805/2014, de 19 de setembre, i amb data 1 d'abril de 2015 en què es va procedir a l'alliberament de les freqüències entre 790 i 862 MHz (canals 61 al 69 de UHF) que fins llavors s'empraven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com a Dividend Digital. A partir de llavors, aquestes freqüències van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil 4G.

 

Principals avantatges: més i millor cobertura

Amb la xarxa 4G s'ha obert la porta a serveis i aplicacions innovadores, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com d'enviament de dades -fotos, música o continguts audiovisuals d'alta definició- o permetre treure el màxim partit a aplicacions en línia, com els videojocs.

La xarxa 4G de telefonia mòbil introdueix dues millores fonamentals. La primera és la solvència dels diversos problemes relacionats amb orografies complicades presents a la geografia espanyola on tradicionalment fallava la cobertura. La segona és la gran penetració en zones interiors dels edificis.

La nova generació de la tecnologia 4G també facilita la introducció de nous serveis a l'àrea empresarial i de les administracions públiques, com ara aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l'ús de la videotrucada, entre d'altres.

A més, la major cobertura que assoleix el 4G a la banda de 800MHz millorarà el servei a l'interior d'edificis i serà la banda que permeti estendre geogràficament el servei de forma eficient.

Garantint la compatibilitat del 4G i la TDT

Llega800 és l'entitat gestora encarregada d'oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l'emissió del 4G a la banda 800 MHz i la recepció del servei de TDT.

Per garantir aquesta compatibilitat, Llega800 presta als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclouen: d'una banda, una actuació prèvia, gràcies a la qual els ciutadans que resideixin en zones de més afectació rebran una comunicació al seu domicili que els informarà que a partir d'aquest moment podreu sol·licitar gratuïtament l'adaptació de l'antena del vostre edifici per evitar possibles incidències.

I, de l'altra, un procediment correctiu, després de l'encesa de les estacions, pel qual arriba800 s'encarregarà d'atendre els usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions també sense cap cost.

Per gestionar aquests serveis, s'ha posat a la disposició dels ciutadans un telèfon d'atenció gratuït (900 833 999) i una pàgina web www.llega800.es.

 

Més informació:

Omnicom PR Group

Batriz Crespo / Marta Garcia

beatriz.crespo@omnicomprgroup.com / marta.garcia@omnicomprgroup.com

prensa@llega800.es

@llega800

 

Fitxers adjunts